Pszichológiai tanácsadás

Mi az a pszichológiai tanácsadás?

A pszichológiai tanácsadás az angol counseling kifejezést takarja. Pszichológus által vezetett segítő beszélgetés egyensúlyban lévő, de aktuális élethelyzetben elakadt kliensek számára céljaik elérésére és hatékony működésük kialakítására.

Miben és hogyan tud segíteni a szakpszichológus?

Fókuszban az aktuális élethelyzeti nehézség áll, melynek megoldására a jelenre koncentrálva dolgozik a tanácsadó és a kliens egy egészséges lelki funkció kiépítésével. A tanácsadói folyamat ugyanakkor gyakran preventív, megelőző jellegű is. A probléma hatékony kezelése megelőzi a későbbi konfliktusok létrejöttét, vagy kialakulását.

Pszichológiai tanácsadás – megoldás a problémákra

A tanácsadás többnyire problémacentrikus, segítségével megoldás található a jelen és lehetséges jövőbeni életproblémákra. Alkalmazásával új készségeket, stratégiákat sajátít el a kliens. Későbbiekben ez a megszerzett tudás jól integráltatja és kapacitáltatja a személyiséget az eredményes problémakezelésben, társas interakciókban és hatékony működésmódban.

A pszichológiai tanácsadás üléshossza 50 perc. Ennek érdekében a tanácsadó rövid, célzott, időhatáros beavatkozást végez.

Pszichológiai tanácsadás Budapest 12. kerületében, kellemes budai környezetben.

Amennyiben szakszerű megoldást keres a problémáira, úgy budai pszichológiai magánrendelésünk ajtaja Ön előtt is nyitva áll. Jelentkezzen be telefonon akár most a +36 (30) 474-6901-es telefonszámon!