Szorongás, szorongásos zavarok

Szorongás, szorongásos zavarok

Mi a szorongás?

A szorongás, mint ahogy a félelem is, egy elképzelt vagy valós veszélyre adott érzelmi válasz, súlyos szenvedés forrása. Pácienseim nagy része, mint bizonytalan, rossz érzésről számol be róla, ami fokozott, néha alig elviselhető feszültséggel jár. Ilyenkor szoktam betegeimet megkérdezni, hogy hol és hogyan érzik testükben a szorongást. Kérdésem azért is hasznos, mert ráirányítja a kliens figyelmét a testi tüneteire, és így a későbbiekben hamarabb észleli szorongását és előbb tud beavatkozni azokkal a módszerekkel, amiket a további üléseken megtanítok neki.

 

Milyen formái vannak a szorongásnak?

A szorongásra nagyon érdemes odafigyelni és orvoshoz fordulni vele. A leggyakoribb súlyos testi és pszichés betegségeket kíséri, pl. szív- és érrendszeri betegségek, daganatos megbetegedések, depresszió. Alapformájában is jelentősen befolyásolja az ember életét, zavarja munkáját, rontja kapcsolatait. Ha nem tudunk róla, akkor is hatással van viselkedésünkre.

Ahol maga a szorongás a betegség, ezek a szorongásos zavarok (a teljesség igénye nélkül):

  • pánikbetegség
  • fóbiák
  • kényszerbetegség
  • poszttraumatikus stressz zavar (PTSD)

Rendelésünkön a leggyakoribb szorongásos zavar a pánikbetegség.

Szakszerű segítség szorongás, szorongásos zavarok leküzdésére szakpszichológus közreműködésével Budapest 12. kerületében, kellemes budai környezetben!

Amennyiben szakszerű megoldást keres a problémáira, úgy budai pszichológiai magánrendelésünk ajtaja Ön előtt is nyitva áll. Jelentkezzen be telefonon a +36 (30) 474-6901-es telefonszámon vagy foglaljon időpontot online!

Online bejelentkezés – foglaljon időpontot most!

Az alábbi linkre kattintva online időpontot foglalhat munkatársainkhoz: Online bejelentkezés