Az utóbbi 10 évben az emberek életkrízisei kerültek az érdeklődésem és a munkám középpontjába, illetve ezek leghatékonyabb megoldásai, kezelései. Ezek közül is elsősorban az egyéni ,munkahelyi, párkapcsolati és addikt krízisekkel foglalkozom.

Olyan pszichés krízisben lévő emberekkel dolgozom együtt, akik átmenetileg akcidentális (váratlan), vagy elhúzódó normatív (a személyiség fejlődésével szükségszerűen együtt járó) krízisben vannak, még súlyosabb helyzetben mindkettőt párhuzamosan élik meg. Sok esetben pszichés betegségekre (szorongás, depresszió, addikció) utaló tünetek is kísérik ezeket az élethelyzeteiket, melyek még jobban megnehezítik számukra a kritikus válsághelyzeteik megoldását, és ezért kérnek szakembertől segítséget.

Azoknak tudok segíteni, akik úgy gondolják „ez így nem mehet tovább”, kríziseik mentén változtatni akarnak, vagy változásra kényszerültek. Nem elég számukra a barátokkal és az ismerősökkel beszélgetni, ventilálni, amelyben saját nézőpontjaik megerősítését szeretnék visszahallani, hanem valóban megoldást, szeretnének arra az elviselhetetlen helyzetre, amiben vannak, ebből belátható időn belül szeretnének pozitív eredményekkel kikerülni, és ezért készek ők maguk is tenni. .

Krízistanácsadóként, párterapeutaként és coaching pszichológusként azt vallom, hogy az emberek a kríziseiken keresztül is képesek fejlődni, egy érettebb, és integráltabb személyiségként működni, ha a krízistanácsadótól megfelelő támogatást kapnak, ahol a hangsúlyt erősségeikre fektetik, és motiválják őket a változásokra.

Személyes meggyőződésem, hogy a sokrétű, komoly krízisekkel megedzett személyes élettapasztalat, amit addiktológiai osztályon kórházi környezetben, és a magánpraxisban összegyűjtöttem elengedhetetlen feltétele a gyors, és hatékony kríziskezelésnek, és annak, hogy a hozzám fordulók hitelesnek tekintenek ezen a szakterületen.

Módszereim

  • Humanisztikus szemléletű terápia
  • Rendszer szemléletű pár- és családterápia
  • Kognitív terápia
  • Relaxációs terápia
  • Coaching

Tanulmányok

1997-2000
Pécsi Tudomány Egyetem – Humán Erőforrás Szakember

2002-2007
Szegedi Tudomány Egyetem- Pszichológus

2013-2015
ELTE PPK – Krízis Tanácsadó szakpszichológus

Továbbképzések

2008-2010
Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület autogén tréning terapeuta

2011-2013
Rajzdiagnosztika Dr. Vass Zoltán

2010-2014
Magyar Családterápiás Egyesület Pár- és Családterapeuta

2015
Magyar Coaching Pszichológiai Egyesület coachingpszichológus

Munkahelyek:

1998-2001
Michelin Taurus Zrt.

2001-2004
Tesco Global Rt.

2003-2009
Félúton Alapítvány pszichiátriai- és szenvedélybetegek szociális ellátása

2009-2013
Egyesített Szent István Kórház Rehabilitációs Addiktológia és Pszichiátria Osztály

2010 – Magánpraxis

Történetem számokban

  • 15 év amit kríziskezeléssel töltöttem
  • 2300 egyéni páciens
  • 325 párterápiás ülés
  • 125 coaching konzultáció