Stefanovits Nóra vagyok, okleves pszichológus, felnőtt klinikai szakpszichológus-jelölt.

2016 júniusában szereztem diplomát a Károli Gáspár Református Egyetem klinikai-és egészségpszichológia mesterszakán. Ezután egy programozókat képző felnőttoktatási intézményben kezdtem el dolgozni, ahol kiválasztással, szervezetfejlesztéssel, valamint egyéni tanácsadással foglalkoztam. Ekkoriban kezdtem el pályaválasztási tréningeket, előadásokat tartani középiskolás diákok számára.

Jelenleg az Országos Onkológiai Intézetben dolgozom pszichológusként. Az itteni munkám részét képezi a daganatos betegekkel, illetve hozzátartozóikkal történő szupportív fókuszú onkopszichológiai konzultáció, edukációs csoportok tartása (műtétre felkészítés, dohányzásról való leszokást segítő csoport), valamint tüdőtranszplantációra várók vizsgálata.

Alapvetően a pszichodinamikus szemlélet áll hozzám a legközelebb, melynek célja, hogy a kliens megértse, milyen múltbeli tapasztalatok befolyásolják jelenlegi kapcsolatait, viselkedését, tudatosítsa ezeket a folyamatokat, és képessé váljon változtatni rajtuk. Igyekszem ugyanakkor a technikákat a kliens igényeihez, személyiségéhez igazítani, dolgozom kognitív, művészetterápiás és coaching-eszközökkel is.

Fontosnak tartom, hogy a terápiás munka egy biztonságos, megtartó és elfogadó légkörben történjen. Ezt a munkamódot könnyíti meg, hogy a kliens-oldali részt is megtapasztalom: évek óta járok egyéni analitikusan orientált önismereti terápiába, csoportos formában pedig relaxációs és művészetterápiás tapasztalatom van. Ezért is gondolom, hogy nagy bátorság segítséget kérni, szembenézni önmagunkkal, múltunkkal és fájdalmainkkal. A sokszor nehéz folyamatban való részvétel és terápiás munka jutalma viszont önmagunk és környezetünk jobb megértése, kapcsolataink fejlődése, általános közérzetünk javulása.

Területek:

  • Szorongás, Teljesítményszorongás 
  • Önértékelési problémák 
  • Stresszkezelés 
  • Pályaválasztási tanácsadás 
  • Párkapcsolati problémák 
  • Önismeret fejlesztése 
  • Gyász, veszteségfeldolgozás 
  • Pszichoszomatikus zavarok 
  • Testi betegségekkel kapcsolatos konfliktusok

Tanulmányok:

2018 – Pécsi Tudományegyetem Felnőtt klinikai- és mentálhigiéniai szakpszichológus képzés

2015 – 2016: Autogén tréning, Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület

2014 – 2016: KRE, Pszichológia szak (MA képzés, Klinikai- és egészségpszichológiai szakirány)

2011 – 2014: KRE, Pszichológia szak (BA képzés)