Horváth Laura vagyok, okleveles pszichológus, család-és párterapeuta jelölt. Képzésem a Magyar Családterápiás Egyesületnél végzem, szupervíziós szakaszban vagyok.

2018 júniusában szereztem mesterdiplomám a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen summa cum laude minősítéssel. Az alapdiplomámat 2016 júniusában a Károli Gáspár Református Egyetemen szereztem. Egyetemi éveim alatt különböző helyeken önkénteskedtem, szakmai gyakorlatokon vettem részt. Többek közt a 18. kerületi Pedagógiai Szakszolgálatnál jártam, ahol gyermekekkel foglalkoztam, valamint a csepeli Jahn Ferenc Kórházban teszteket vettem fel betegekkel neuropszichológusi vezetéssel.

2015-ben egy szemeszternyi időt a jénai Friedrich Schiller egyetemen töltöttem Németországban, ahol neuropszichológiai témájú kutatást végeztünk Dr. Jürgen Kaufmann vezetésével. Kutatásunk témája a nemi különbségek vizsgálata az arcfelismerésben.

Jelenleg gyermekpszichológusként dolgozom a vecsési családsegítő és gyermekjóléti szolgálatnál, ahol feladatköreimhez tartozik az első interjú, anamnézis felvétele a szülőkkel, gyermekdiagnosztika szupervízió mellett, valamint gyermekpszichológiai tanácsadás és szülőkonzultáció.

Részmunkaidőben iskolapszichológusként is dolgozom, ahol általános iskolás gyerekekkel foglalkozom. Munkám során a rendszerszemléletet alkalmazom, a gyermekekkel való foglalkozáshoz elengedhetetlennek tartom a családterápiás ismereteket, hiszen a családi környezet nagy befolyással bír a gyerekek életére. A családban, mint rendszerben bekövetkező változások mindenkire hatással vannak.

Fontosnak tartom megérteni a gyermekek saját, egyedi világát, lélektanát, melyhez nélkülözhetetlen a bizalom, elfogadás, kapcsolódás, hiszen egy bizalommal teli kapcsolatban sokkal könnyebb lehet segítséget kérni.

Módszereim

Szülőkonzultáció

Rendszerszeméletű gyermekpszichológiai tanácsadás

Szakmai testületi tagság

BPS (British Psychological Society)

MCSE (Magyar Családterápiás Egyesület)

MPT (Magyar Pszichológiai Társaság)

Tanulmányok

Magyar Családterápiás Egyesület 2017-jelenleg

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pszichológia 2016-2018

Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézet 2013-2016

Munkahelyek

2018. február-jelenleg: Vass Lajos Általános Iskola

2018. szept.- jelenleg: Vecsési Családsegítő és Gyermekjóléti Központ

2017 jan.-jelenleg: Kertváros Pszichológiai Rendelő pszichológus asszisztens

2017.november- 2018. október 31. : Hoffmann La-Roche SSC HR

Publikáció

2016: Tükör által c. folyóirat társszerzőjeként: Kiss Nikoletta, Horváth Laura, Mirnics Zsuzsanna, Vass Zoltán, Vass Viola: A nyugati és a keleti kultúra különbség