Egyéni pszichoterápia

Mi a pszichoterápia lényege?

Pszichoterápia alatt gyógyító, lélektani eszközökkel végzett kezelést értünk. Sajátossága, hogy tudományosan és tapasztalatilag kialakult feltételek között zajlik. Hatékonysága akkor várható, ha összhang van a cél, a módszer, a kezelési forma és az egyén személyes tulajdonságai között.

A célt a kliens és a terapeuta közösen határozza meg. A kezelés irányulhat valamilyen tünet oldására, a személyiség strukturális változására, problémamegoldásra, hatékony megküzdésre, vagy mélyebb önismeretre.

Mi történik a pszichoterápia folyamán?

A terápiás folyamatban specifikus kommunikációs eszközökkel hozunk létre változást a kliens érzelmeiben, gondolkodásában, viselkedésében és másokhoz való kapcsolódásaiban. Pszichoterápia során figyelembe vesszük az egyedi sémákat, ismétlődő problémákat, érzelmeket és aktuális nehézségeket.

Megvizsgáljuk, hogy a problémák hátterében milyen elakadások, múltbéli események vagy dinamikák állhatnak, melyek nehezítik a változást. Segítünk a múltbéli események feldolgozásában, a tünetek megszüntetésében, a személyiség formálásában, kapcsolatok harmonizálásában és a sikeres énkép kialakításában.

Egyéni pszichoterápia vagy csoportos terápia?

A terápiás helyzet a pszichoterápia egyik hatótényezője. Megkülönböztetünk egyéni, csoport- és párterápiás helyzeteket. Az egyéni terápiát egy terapeuta végzi. Pszichoterápia a kliens önkéntes vállalásával és együttműködésével végezhető.

Az egyéni terápiák üléshossza 50 perc. Kivételesen indokolt lehet a duplaüléses terápia. Az ülések gyakoriságát az aktuális problémák figyelembevételével a klienssel együtt határozzuk meg, de elmondható, hogy általánosságban a legtöbb egyéni terápia heti rendszerességgel, 1-1 alkalommal zajlik.

Pszichoterápia Budapest 12. kerületében, kellemes budai környezetben.

Amennyiben szakszerű megoldást keres a problémáira, úgy budai pszichológiai magánrendelésünk ajtaja Ön előtt is nyitva áll. Jelentkezzen be telefonon akár most a +36 (30) 474-6901-es telefonszámon!