Mediáció

A mediáció olyan konfliktuskezelő módszer, melyben egy semleges fél (mediátor) két, vagy több kliens vitájában igyekszik hatékony megoldást találni. Az eljárás békítő jellegű, cél a vita rendezése és egy kölcsönös megállapodás kialakítása. Fontos tudni, hogy a mediátor nem dönt a felek igazságáról, nem hibáztat, nem foglal állást, csak segít megtalálni a megoldást a problémákra. A mediáció során a kliensek önként hozzák meg döntéseiket, melyekért később felelősséget vállalnak. A kölcsönös megállapodások 80-90 %-át a résztvevők a későbbiekben betartják.

A felek között fennálló problémák megoldása gyakran a kapcsolatok megújításával jár együtt. Sikeres mediáció során mindkét fél nyertesnek érzi magát. A mediáció gyors és olcsó megoldást kínál vitában álló felek számára a kapcsolatok korrekt megőrzésével és a kölcsönös elégedettség kialakításával.

Klienseink leggyakrabban párkapcsolati, vagy válási mediáció kapcsán kérik segítségünket, mely során kapcsolati konfliktusaik rendezése, a gyermekelhelyezés, vagy a vagyonmegosztás áll a fókuszukban.

A mediációs ülés ideje: 60-90 perc