Női nemi szerep

A nőiességnek, női szerepnek a megélése alapvetően férfi környezetben történik. A nő a másik nemre fókuszál, a férfi mellett tud teljessebben működni. Ha ösztönös és aktív, könnyen felkeltheti a férfi érdeklődését. Ellenkező esetben gyakran elmarad a várt figyelem, mert valami hiányzik, és ezt többnyire megérzi a másik. A női nemi szerep erőltetése nem kívánt hatást eredményez.
A nőiesség kialakulásához és megéléséhez elsősorban önmagunk felé irányuló elfogadás és szeretet szükséges. Ha hiszek önmagamban, akkor a környezetem felé is ezt kommunikálom. Ha elfogadom magam olyannak amilyen vagyok -hibáimmal együtt is- másoknak sem lesznek kétségei felőlem. Annyira fognak mások szeretni, mint amennyire magam szeretem. Miért tennének másképp?
Női szerepem több síkon tudom működtetni. Lehetek vonzó nő, jó anya, gondoskodó feleség, izgalmas személyiség, vagy mindezek egyszerre. Élethelyzetenként dominálhat egyik vagy másik. A lényeg, hogy érezzem magam jól bennük. Higgyem el, hogy képes vagyok működtetni és, hogy van rájuk kereslet.